Aardbeiendag Zaltbommel geslaagd

ZALTBOMMEL - De zon schijnt stralend op de stad Zaltbommel, maar dat was zaterdag tijdens de Aardbeiendag wel even anders zeg! Toch maakten vele liefhebbers de gang naar de Markt om te genieten van een versbelegd beschuitje.

Traditiegetrouw hoort bij de aardbeiendag een heuse aardbeienkoningin en deze rol werd dit jaar vervuld door Lisa Opperman en de drie aardbeienprinsesjes Imke Overvest en Eva en Nova Ekelmans. Zij zagen er prachtig uit, mede mogelijk gemaakt door Kaatje Kant feestkledingverhuur, Van der Wal Intercoiffure en Ubens & Conrads. De opening door burgemeester Albert van den Bosch, de voorzitter van TRIP Floor Coesmans, de aardbeienkoningin en de drie aardbeienprinsesjes was het startsein voor een feestelijke dag met vele activiteiten.

Proeven
Zo kon men natuurlijk beschuit met aardbeien proeven, maar ook aardbeienyoghurt, aardbeien en aardbeienplanten kopen en mooie prijzen winnen bij het Rad van Avontuur dat op hilarische wijze gepresenteerd werd door Nol de Visser en zijn assistent Bas. Voor de kinderen was er schmink, haren invlechten, een kaasspel en een schoonschrijfwedstrijd georganiseerd door Het Stadskasteel. Muzikale optredens werden verzorgd door A Capella koor Back to Basic en De Mispelkrakers. De aardbeienkoningin en haar gevolg hebben ook nog een bezoek gebracht aan verzorgingstehuis De Wielewaal om aldaar ook beschuiten met aardbeien uit te delen.

Scouting
Naast de vele vrijwilligers die deze dag meegeholpen hebben heeft het TRIP ook dit jaar weer ondersteuning gehad van de Scouting. Een gedeeltelijke opbrengst van deze dag heeft TRIP geschonken aan de Scouting. Uit de inzendingen van de puzzeltocht zijn twee winnaars getrokken: dit zijn Noortje en Annika de Kloe. Voor hun staat een prijzenpakket klaar op TRIP aan de Markt 2 in Zaltbommel.

Hoofdsponsoren
TRIP bedankt hoofdsponsoren AH Zaltbommel en Veiling Zaltbommel voor het beschikbaar stellen van de beschuiten en aardbeien, Gemeente Zaltbommel, de OVZ, alle winkels, middenstand en ondernemers uit Zaltbommel voor het beschikbaar stellen van de vele en mooie prijzen, weekblad De Toren, en dank aan alle vrijwilligers, alle extra hulp en natuurlijk de scouting. Alle ondernemers en instanties die hebben deelgenomen of een donatie hebben gedaan zijn inmiddels vermeld op de pagina ‘aardbeiendag’ van de TRIP-website www.tripzaltbommel.nl. Volgend jaar organiseert TRIP voor de vijfde keer de aardbeiendag en zij hopen ook dan weer op alle medewerking en vele bezoekers tijdens dit lustrum!